Χριστιάνα Καρνέζη

Σταρ Πελοπόννησος, μοντέλο, ηθοποιός, επιχειρηματίας. Μικρά μεγάλα βήματα ανέλιξης για ένα πανέμορφο κορίτσι που δεν τα βρήκε καθόλου ρόδινα μεγαλώνοντας, μέχρι να πάρει τη ζωή στα χέρια της και να λάμψει, αναδεικνύοντας πέρα από τις ζηλευτές καμπύλες της και την εσωτερική της ομορφιά. Το χειμώνα την απολαύσαμε στη σκηνή του Περοκέ όπου γινόταν Χαμός στο Ι.Σ.Ω.Μ.Α., το καλοκαίρι θα τη βρούμε στο Δελφινάριο, πάντα στο πλευρό του Μάρκου Σεφερλή τον οποίο θεωρεί μέντορά της στην Κωμωδία (άνευ πολιτικής ορθότητας).

Η πανέμορφη Χριστιάνα ήρθε να στολίσει με την ομορφιά της το Grand Magazine αλλά και να «ανάψει φωτιές». Απολαύστε την.

Πρόσφατα υπήρξαν κάποιες φωνές διαμαρτυρίας για την «εισβολή» μοντέλων στις θεατρικές σκηνές. Εσύ που προέρχεσαι από το χώρο της ομορφιάς αλλά έχεις ήδη προχωρήσει σε καριέρα ηθοποιού, πως θα τις σχολίαζες;

Έχω την αίσθηση ότι πάντα υπήρχαν τέτοιου είδους φωνές, παλιότερα θυμάμαι ότι κάτι αντίστοιχο λεγόταν  για κάποιους τραγουδιστές. Οι άνθρωποι είμαστε πολυδιάστατοι κι έχουμε την τάση να εξελισσόμαστε. Το να ξεκινάς από έναν χώρο, δε σημαίνει απαραίτητα πως δε μπορείς να δοκιμάσεις ή και να μεταπηδήσεις σε κάποιον άλλο. Το θέατρο για εμένα ήταν κάτι που το ήθελα από μικρή, είναι μαγεία… θα έλεγα πως είναι το δικό μου παραμύθι!

Εσύ που βρέθηκες και στην πασαρέλα και στη σκηνή πόσο συγγενικές βρίσκεις τις εμπειρίες;

Όταν είσαι επαγγελματίας μοντέλο, ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς σου είναι να μπεις στον ρόλο και να αποτυπώσεις το όραμα του σχεδιαστή και το συναίσθημα που θέλει να μεταδώσει μέσα από το ρούχο του. Η πασαρέλα μου έμαθε να είμαι άμεση κι αποτελεσματική μιας και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια λάθους. Επίσης, έμαθα να δουλεύω συγχρόνως με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, κάτι που βοήθησε πολύ στις συνθήκες της σκηνής. Αυτό που αγαπώ πολύ στην θεατρική σκηνή είναι ότι την μοιράζομαι με συναδέλφους που είμαστε αρκετά χρόνια μαζί, κάτι που με κάνει να αισθάνομαι οικεία και ασφαλής και είναι σαν να βρίσκομαι στην προσωπική μου παιδική χαρά, όπου κάθε  φορά είναι μια έκπληξη και νέα εμπειρία.

Πως αξιολογείς μέχρι τώρα τα βήματά σου ως ηθοποιός;

Μικρά και σταθερά. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα, να παίρνω ανατροφοδότηση από ανθρώπους που σέβομαι και εκτιμώ γιατί αυτό με βοηθά να γίνομαι καλύτερη. Πιστεύω ότι με τον καιρό θα έχω να σας δείξω πολλά περισσότερα!

Η Ιστορία της Κωμωδίας έχει γραφτεί κυρίως από άνδρες κωμικούς. Μπορεί μια γυναίκα να είναι και όμορφη και αστεία; Έχεις κάποια καλλιτεχνικά πρότυπα;

Η ιστορία της κωμωδίας, όπως όλοι γνωρίζουμε, ξεκίνησε από την αρχαία Ελλάδα όπου ο ρόλος της γυναίκας ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτος. Πως θα μπορούσε λοιπόν να αναλάβει στην τότε εποχή κάτι το τόσο σημαντικό; Όσον αφορά το σήμερα, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφέρω πόσες γυναίκες αποτελούν τον πυλώνα της σύγχρονης κωμωδίας.

Μια γυναίκα μπορεί να είναι τα πάντα, αρκεί να το θέλει. Θεωρώ ότι τέτοιους είδους ταυτότητες είναι πλέον ξεπερασμένες! Αγαπώ  τον Μάρκο Σεφερλή και τον θεωρώ δάσκαλο, λατρεύω το μυαλό της Δήμητρας Παπαδοπούλου και απολαμβάνω το χιούμορ της μοναδικής Χρύσας Ρώπα.

Θα μας πεις λίγα λόγια για το ρόλο σου στο Super Mammy;

Υποδύομαι μια δυναμική γυναίκα την Μπέτυ Μπιρμπίλη, σύζυγο του Στάθη Μπιρμπίλη (Κώστα Σόμμερ) μητέρα του Billy και είμαι η πολυαγαπημένη νύφη της Χαρίκλειας. Είναι πολύ σύνηθες η σχέση νύφης- πεθεράς να είναι… ενδιαφέρουσα και έτσι υπάρχουν πολλές σκηνές γέλιου μεταξύ μας!

Πως σου φάνηκε όλη αυτή η αντίδραση στο ξεκίνημα της εκπομπής; Ως γυναίκα τη βρήκες υπερβολική;

Ανεξάρτητα από το αν είμαι γυναίκα, η άποψη μου είναι ότι ο κύριος Σεφερλής κάνει εδώ και πολλά χρόνια κωμωδία με τον δικό του μοναδικό τρόπο, με αποτέλεσμα να έχει ένα φανατικό κοινό και να τον στηρίζει σε κάθε του βήμα. Αυτό προφανώς δεν αρέσει σε όλους και είναι απόλυτα θεμιτό. Στο κάτω κάτω δεν είμαστε πατάτες τηγανιτές για να αρέσουμε σε όλους, σε μερικούς αρέσουν οι βραστές!

Έχει όρια το χιούμορ και η σάτιρα; Πιστεύεις στην πολιτική ορθότητα;

Η σάτιρα εμπεριέχει εξ’ ορισμού την ελευθερία του λόγου «δίχως όρια»!

Η χιουμοριστική διάσταση της σάτιρας κάνει πιο εύπεπτα τα βαθύτερα νοήματα σε όλον τον κόσμο.. από τον καθηγητή πανεπιστημίου και τον επιτυχημένο επιχειρηματία μέχρι τον εργάτη της οικοδομής και την κομμώτρια της γειτονιάς!

Υπάρχει κάτι πιο όμορφο λοιπόν για έναν ηθοποιό από το να μπορεί να προσεγγίσει μέσα από ένα ρόλο τόσο διαφορετικούς ανθρώπους;;

Η σάτιρα είναι ο ορισμός της Δημοκρατίας για το θέατρο και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την υπηρέτησαν πιστά στη χώρα μας κορυφαίοι ηθοποιοί, όπως ο Κώστας Βουτσάς, ο Σωτήρης Μουστάκας, ο Στάθης Ψάλτης, ο Γιώργος Κωνσταντίνου και πολλοί άλλοι!

Όχι άλλη πολιτική ορθότητα σας παρακαλώ, όχι άλλη κανονικότητα και γενικότερα όχι άλλο σώσιμο… γιατί κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε και να χάσουμε την αίσθηση της κοινής λογικής!

Πόσο άνετη είσαι με τη δημόσια έκθεση; Σε ενοχλούν οι αδιάκριτοι φωτογράφοι;

Στην σημερινή εποχή εκτιθέμεθα όλοι όσοι χρησιμοποιούμε τα social media. Έχω συμβιβαστεί με την δημόσια έκθεση καθώς την βρίσκω μέρος της δουλειάς μου.

Πως εισπράττεις όλη αυτή την τοξική επικαιρότητα με ερωτικά εγκλήματα, γυναικοκτονίες και κοινωνική βία. Είναι σημείο των καιρών ή έφθασε η ώρα της κοινωνικής έκρηξης;

Πιστεύω ότι πάντα συνέβαιναν αυτά τα πράγματα, όμως ένας από τους λόγους που τα τελευταία χρόνια φαίνονται πιο διογκωμένα είναι εξαιτίας του κορονοϊού. Η καραντίνα συνετέλεσε πολύ στο να εκτονωθούν κάποιοι άνθρωποι με λάθος τρόπο. Σκεφτείτε ότι υπήρχαν πολλά παραδείγματα γυναικών που έπρεπε να βρίσκονται στον ίδιο χώρο όλη μέρα με τον «κακοποιητή τους» να ξεσπά πάνω τους. Δεν ξέρω αν πρόκειται για κοινωνική έκρηξη, όμως αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι πλέον υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση για τα θέματα βίας, κάτι που με κάνει να πιστεύω ότι μπορεί τα πράγματα να γίνουν καλύτερα, αρκεί να μιλάμε και να αλληλοστηριζόμαστε.

Από ότι γνωρίζουμε έχεις και μια πιο ιδιαίτερη σχέση με την ένδυση. Ποια είναι η άποψη σου γενικά; Το ρούχο ή το σώμα κάνει τη διαφορά;

Ναι, όντως έχω ιδιαίτερη σχέση με την ένδυση, ανέκαθεν παρακολουθούσα την εξέλιξη της μόδας κι έχω μελετήσει κάποιους από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές. Θεωρώ την μόδα ως έναν εξαιρετικό τρόπο να εκφράσει κάποιος το ποιος είναι, γι' αυτό κι αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό ανοίγοντας ένα κατάστημα ένδυσης, δίνοντας την δυνατότητα σε πολλές γυναίκες να εκφραστούν μέσα από τα ρούχα τους. Παίρνω μεγάλη ικανοποίηση όταν με ταγκάρουν οι πελάτισσες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ρούχα της Kleopatra K Boutique, σε σημαντικές στιγμές της ζωής τους. Όλα τα ρούχα κι όλα τα σώματα έχουν φωνή, Την διαφορά τη κάνει η διάθεση μας.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;

Εκτός από το super Mammy, αυτή τη περίοδο κάνω πρόβες για την θερινή παράσταση «Πράκτωρ 00 λεφτά» που θα παίζεται στο Δελφινάριο. Επίσης, προετοιμάζομαι πυρετωδώς για το νέο υποκατάστημα της Kleopatra K Boutique στον Πειραιά, κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενη και περήφανη! Ευελπιστώ κάποια στιγμή να τα καταφέρω να κάνω  έστω και μια καλοκαιρινή βουτιά!

Production: "MEDIA WAREHOUSE"

Συνέντευξη: Τάσος Ντερτιλής

Φωτογράφος: Νίκος Ζαχαρόπουλος

Make up artist: Οξάνα Πελιουχ @aleksandrapeliukh

Executive producer: Κωνσταντίνος Πανταζώνας

Eυχαριστούμε θερμά την εταιρία "Visetti" για την χορηγία

https://visetti.com/

Eυχαριστούμε θερμά την εταιρία "Kleopatra K. Boutique" για την χορηγία

 

https://kleopatrakboutique.com/