Balsamic Gin

Τα “Balsamic Gin” της Acetaia Reale είναι η νέα προσθήκη της εταιρείας All About Gourmets. Πρόκειται για μια καινοτόμα σειρά μη αλκοολούχων βάσεων, ειδικά σχεδιασμένη για την δημιουργία εντυπωσιακών κοκτέιλ, που φτιάχνονται αποκλειστικά από μούστο σταφυλιού και βοτανικά καρυκεύματα.

Το όνομα “Gin” προέρχεται από την ιδέα αρωματισμού των βαλσάμικων, με τουλάχιστον 7 μπαχαρικά ή βότανα, όπως ακριβώς και ο ελάχιστος αριθμός βοτάνων που είναι απαραίτητος για την απόσταξη του παραδοσιακού ποτού gin. Xάρη στην ελαφριά τους οξύτητα και τις γευστικές νότες βαλσάμικου, παρέχουν μια alcohol free εναλλακτική, για την δημιουργία παραδοσιακών κοκτέιλ, δημιουργώντας ιδιαίτερα ροφήματα με πολύ απλούς συνδυασμούς και μοναδικά χαρακτηριστικά!

Ανάμεσα σε τρεις ποικιλίες, το “Orange Balsamic Gin” με πορτοκάλι, κατέκτησε το Βραβείο Καινοτομίας στην έκδοση Vinitaly – 2022. Για την παρασκευή του χρησιμοποιείται λευκό καρύκευμα βαλσάμικου, ενώ οι κορυφαίες νότες έχουν κάτι από πορτοκάλι, τριαντάφυλλο και ροζ πιπέρι. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ποτό της Άνοιξης λόγω της χαρακτηριστικής γεύσης λουλουδιών και εσπεριδοειδών.

Ακολουθεί το λευκό “White Balsamic Gin” όπου για την παρασκευή του χρησιμοποιείται λευκό καρύκευμα βαλσάμικου, ενώ οι κορυφαίες νότες έχουν κάτι από δεντρολίβανο, φασκόμηλο και λευκό πιπέρι. Ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ προτείνεται ο συνδυασμός του με λάιμ και δυόσμο.

Για το “Reverse Baslamic Gin” χρησιμοποιείται καρύκευμα βαλσάμικου δεκαετούς ωρίμανσης, με κορυφαίες νότες το φασκόμηλο, το λευκό και το μαύρο πιπέρι. Ιδανικό για φθινοπωρινά ροφήματα, αλλά και για ένα 100% Balsamic Signature Drink.

Online Shop: www.allaboutgourmets.com

Instagram: instagram.com/allaboutgourmets

Facebook: facebook.com/allaboutgourmets

LinkedIn: linkedin.com/company/all-about-gourmets