Η Τραβιάτα, τα αδέρφια μου κι εγώ (Mes frères et moi)

Μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή δραμεντί για την εφηβεία, τη ζωή και την τέχνη, γεμάτη από δροσιά, μουσική, χιούμορ και συγκίνηση.

Επίσημη συμμετοχή στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ των Καννών 2021. 

Παραγωγή: Γαλλία 2021 

Διάρκεια: 108 λεπτά 

Είδος: Kομεντί 

* * * 

Σκηνοθεσία: Yohan Manca 

Πρωταγωνιστούν: Maël Rouin Berrandou, Judith Chemla, Dali Benssalah, Sofian Khammes, Moncef Farfar, Luc Schwarz. 

ΣΥΝΟΨΗ: Ένα 14χρονο αγόρι μεγαλώνει στις εργατικές συνοικίες μια πόλης στη Νότια Γαλλία με τα τέσσερα αδέρφια του και την άρρωστη μητέρα τους. Η αγάπη της τελευταίας για την όπερα, αλλά και η άφιξη μιας σοπράνο που διδάσκει καλοκαιρινά μαθήματα θα αλλάξουν τη ζωή του.

 

Διανομή: Cinobo 

Αποκλειστικά στο cinobo.com 

 

Σημείωμα σκηνοθέτη Γιοχάν Μανκά 

Η Τραβιάτα, τα Αδέρφια μου κι Εγώ είναι μια ελεύθερη απόδοση του θεατρικού έργου Why We Left, My Brothers & I του Χέντι Τιλέτ ντι Κλερμόντ-Τονέρ, το οποίο είχα ανεβάσει και παίξει στη σκηνή όταν ήμουν 17 ετών. Αποτελείται από τέσσερις μονολόγους, που απαγγέλλονταν από τέσσερα αδέρφια. Ένα από τα θέματά του είναι η συνάντηση ενός χαρακτήρα με την Τέχνη, όταν τίποτα δεν τον προδιέθετε για κάτι τέτοιο. Και τότε ταυτίστηκα με αυτή την ιδέα. 

Γράφοντας την ταινία, χρησιμοποίησα πολλές προσωπικές αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια. Όπως τα τέσσερα αδέρφια στο σενάριο, προέρχομαι από εργατικές γειτονιές, και είμαι επίσης μεσογειακής καταγωγής, Ισπανός από τη μητέρα μου, Ιταλός από τον πατέρα μου. Μου αρέσουν αυτά που αποκαλώ «οικογενειακά απολιθώματα», τα μυστικά και τα μυστήρια μέσα στις οικογένειες. Για παράδειγμα, έμαθα πολύ καθυστερημένα ότι ο παππούς μου έπαιζε κιθάρα. Άλλαξε την ιδέα μου για αυτόν. Το να γνωρίζουμε ότι οι γονείς μας και οι πρόγονοί μας είχαν μια καλλιτεχνική ευαισθησία δεν είναι μικρό πράγμα. 

Επηρεάστηκα από το σινεμά που λατρεύω: όπως τις ταινίες του Φεντερίκο Φελίνι, που έδειχναν τα προάστια, με έναν συχνά μεγαλειώδη και θεοποιημένο τρόπο, ενώ το κοινωνικό πλαίσιο ήταν τόσο σκληρό και σκοτεινό. Στην ταινία μου επίσης, δεν υπάρχουν κινητά τηλέφωνα, δεν βλέπουμε καθόλου τεχνολογία, κάτι που χρονολογεί αυτόματα μια ταινία. Κανείς δεν επικοινωνεί μέσω των κοινωνικών δικτύων. Ήθελα να στρέψω όλη την προσοχή του θεατή προς ένα αιώνιο θέμα: τον τρόπο με τον οποίο η τέχνη μπορεί να μας σώσει. 

Βιογραφικό σκηνοθέτη

Ο Γιοχάν Μανκά ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός και θεατρικός σκηνοθέτης. Παράλληλα με τη δουλειά του στο θέατρο, ερμήνευσε ρόλους σε γαλλικές και ισπανικές ταινίες. Το 2012 έγραψε και σκηνοθέτησε την πρώτη του μικρού μήκους, The Bag, που συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ. Η δεύτερη μικρού μήκους ταινία του Hédi & Sarah συζητήθηκε πολύ για την αναφορά της στο θέμα της παρενόχλησης. Η ταινία προτάθηκε για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους από το Γαλλικό Συνδικάτο Κριτικών Κινηματογράφου. Η τρίτη μικρού μήκους ταινία του Red Star συμμετείχε στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν το 2021. 

Σχετικά με το Cinobo

Το Cinobo είναι η ελληνική streaming πλατφόρμα και εταιρία διανομής που ειδικεύεται στον ανεξάρτητο και arthouse κινηματογράφο. Ιδρύθηκε το 2020, έχει παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο και όραμά του είναι να φέρει το “μεγάλο σινεμά, σε όλες τις οθόνες”, συγκεντρώνοντας προσεκτικά επιλεγμένο κινηματογραφικό περιεχόμενο από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα που είναι συχνά διάσπαρτο ή και δυσεύρετο. Σήμερα, το Cinobo δίνει πρόσβαση στον μεγαλύτερο κατάλογο ανεξάρτητου κινηματογράφου μέσω μιας εκτενούς επιμελημένης online ταινιοθήκης για όλες τις διαθέσεις. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι δυνατή από εφαρμογή σε Smart TV, smartphone και tablet και μέσω του cinobo.com σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα δωρεάν δοκιμής για 14 ημέρες και έκτοτε με 8.99€/ μήνα, δίχως μακροχρόνιες δεσμεύσεις, έχει απεριόριστη πρόσβαση σε όλο τον κατάλογο, με δυνατότητα παρακολούθησης από 2 οθόνες ταυτόχρονα και δυνατότητα προβολής εκτός σύνδεσης. 

Επισκεφτείτε το Cinobo στα:

www.cinobo.com | Facebook | Instagram | YouTube | LinkedIn | TikTok