10 χρόνια Porsche Club Hellas.

Από την 996 στην 991… πέρασαν ήδη 3 γενιές 911 (το κλασικότερο μοντέλο της Porsche)….. δηλαδή…. 10 χρόνια από τότε που μια παρέα τρελαμένων Πορσάκιδων  (κάπου στις αρχές του 2003) αποφάσισαν να ιδρύσουν το Porsche Club Hellas. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα την Τρίτη 3 Ιουνίου 2003 όπου το Porsche Club Hellas αναγνωρίστηκε επίσημα ως αυτοκινητιστική λέσχη. Η οποία λέσχη έχει την υποστήριξη της μαμάς εταιρίας Porsche (όπως και όλα τα Porsche club που υπάρχουν σε διάφορες χώρες) και φυσικά της Ελληνικής αντιπροσωπείας η οποία είναι πάντα δίπλα στο club και πρόθυμη να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μελών του.

Από τότε το Porsche Club Hellas έχει συνεχώς μια ανοδική πορεία (σε αριθμό μελών και διοργανώσεων) και κάνει όλο και ποιο έντονη την παρουσία του στον τομέα της αυτοκίνησης και όχι μόνο.
Μέσα στη 10ετή παρουσία του το Porsche Club Hellas μετράει αρκετές εκδρομές στο εξωτερικό, όπως στα εργοστάσια του Zuffenhausen και της Ληψείας για να δούνε τα μέλη από κοντά και να ενημερωθούν για την διαδικασία παραγωγής των λατρεμένων τους αυτοκινήτων. Φυσικά μια επίσκεψη στο μουσείο της Porsche είναι must για κάποιον φανατικό της εταιρίας έτσι και τα μέλη δεν θα μπορούσαν να μη το επισκεφτούν
Δεν υπάρχει όμως τίποτα καλύτερο από το να οδηγάς μια Porsche χαλαρά στους κοσμοπολίτικους δρόμους του Κόμο και του Μόντε-Κάρλο αλλά και να την οδηγείς γρήγορα με τον κινητήρα της να δουλεύει στα κόκκινα μέσα στην πράσινη κόλαση της πίστας του Nurburgring. Τα μέλη του Porsche Club Hellas τα έχουν κάνει και αυτά.
Στον Ελληνικό χώρο τώρα η παρουσία του Porsche Club Hellas είναι ακόμα εντονότερη αφού μια εκδρομή τον μήνα είναι απαραίτητη για τα μέλη του club και τα αυτοκίνητα τους προκαλώντας αμέτρητα κεφαλογυρίσματα στο πέρασμα τους, όπως και track days όπου βάζοντας τα αυτοκίνητα στην πίστα μπορούν τα μέλη να δουν τα όρια τους αλλά και των αυτοκινήτων τους. Στη συνέχεια έχουμε οργανώσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος όπως διάφορα party για τα μέλη του club αλλά και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Τέλος το Porsche Club Hellas έχει εξασφαλίσει για τα μέλη του εκπτώσεις σε επιλεγμένα καταστήματα.
Σήμερα το Porsche Club Hellas αριθμεί 160 μέλη ενώ στην συγκέντρωση για τον εορτασμό των 10 ετών από την ίδρυση του club παραβρέθηκαν 80 μέλη με τα αυτοκίνητα τους σε πλήρη παράταξη. Για εκτενέστερη ενημέρωση για το Porsche Club Hellas μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του www.porscheclubhellas.gr 
Σε ευχαριστούμε Porsche Club Hellas για τα 10 υπέροχα χρόνια που έχουμε περάσει μαζί σου και είναι σίγουρο πως θα περάσουμε ακόμα περισσότερα χρόνια μαζί. Γιατί πολύ απλά….. "There is no substitute".


    by Harry Papaeleou