La Vie D’Adele – Η Ζωή της Αντέλ (Κεφάλαια 1 & 2)


Παραγωγή: Γαλλία/Βέλγιο/Ισπανία - 2013

Διάρκεια: 177 λεπτά

Είδος: Ερωτικό Δράμα

Σκηνοθεσία: Abdellatif Kechiche

Πρωταγωνιστούν: Adele Exarchopoulos, Lea Seydoux, Salim Kechiouche, Aurelien Recoing, Catherine Salee, Benjamin Siksou, Mona Walravens, Alma Jodorowsky.

Υπόθεση: Η 15χρονη Αντέλ (Adèle Exarchopolous), μαθήτρια λυκείου που ονειρεύεται τον ιδανικό έρωτα αρχίζει να εξερευνά την σεξουαλική της ταυτότητα. Η πρώτη σχέση της όμως με έναν συμμαθητή της έχει άδοξο τέλος: δεν καταφέρνει  στο ελάχιστο να της προκαλέσει ενδιαφέρον και την ερωτική ένταση που φαντασιώνεται και αναζητά. Στο κάδρο μπαίνει τυχαία μια νύχτα η Έμμα (Léa Seydoux), ένα κορίτσι με βαμμένα μπλε μαλλιά. Το πράγμα παίρνει τη στροφή που πρέπει να πάρει και τα δυο κορίτσια ξεκινούν μια έντονη ερωτική σχέση γεμάτη πάθος που τις οδηγεί στην αληθινή αγάπη. Η Έμμα βοηθά την Αντέλ όχι μόνο να ανακαλύψει τη σεξουαλική επιθυμία και απόλαυση αλλά και να προσδιορίσει τη ταυτότητα της σαν ενήλικη γυναίκα.

Τρίωρο λεσβιακό έπος και ορόσημο για την κινηματογραφική απεικόνιση της ομοφυλοφιλίας ή μήπως η πρώτη ταινία που αγγίζει ανεξερεύνητες πλευρές της έννοιας της ελευθερίας για τον Δυτικό κόσμο? Η αλήθεια είναι στις οθόνες που παίρνουν φωτιά από την ένταση και την ακρίβεια των ερμηνειών και τη σκηνοθετική μαεστρία του Αμπντελατίφ Κεσίς. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Κανών που για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού απονέμεται και στις δύο πρωταγωνίστριες (δια χειρός Σπήλμπεργκ παρακαλώ!). Η εν μέρει Ελληνικής καταγωγής νεαρή Γαλλίδα Αντέλ Εξαρχόπουλος γράφει ιστορία πριν ακόμη συμπληρώσει τα 20 χρόνια της.

Δαινομή: Strada Films

Στις αίθουσες από 31.10.13


Η Ζωή της Αντέλ trailer greek subs