CBGB

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2013

Διάρκεια:  101 λεπτά

Είδος: Μουσική Βιογραφία

Σκηνοθεσία: Randall Miller

Πρωταγωνιστούν: Alan Rickman, Ashley Greene, Malin Akerman, Donal Logue, Justin Bartha, Richard de Klerk, Johnny Galecki, Kyle Gallner, Rupert Grint, Estelle Harris, Taylor Hawkins, Ryan Hurst, Stana Katic, Joel David Moore, Ahna O'Reilly, Freddy Rodríguez, Bradley Whitford, Josh Zuckerman.

Υπόθεση:  Το 1973, μετά από ένα άσχημο διαζύγιο και κάποιες οικονομικές αναποδιές, ο Hilly Kristal (ALAN RICKMAN) δεν το βάζει κάτω, δανείζεται χρήματα και αγοράζει το Palace Bar, που βρισκόταν στο Bowery μια από τις πιο κακόφημες συνοικίες της Νέας Υόρκης. Ο Hilly είχε όραμα να φτιάξει ένα χώρο όπου θα μπορούσε κάποιος να ακούσει live μουσική, κυρίως Country, Bluegrass και Blues. Και κάπως έτσι βγήκε το ακρωνύμιο CBGB. Όταν, αποδείχθηκε αδύνατο να κλείσει μεγάλα ονόματα σαν τον Conway Twitty για live, ο Hilly στράφηκε σε ντόπιες μπάντες. Νέα ακατέργαστα ταλέντα της γειτονιάς που τους δόθηκε η ευκαιρία να εξελιχτούν. Με ακούσματα σκληρά, ατόφια που είχαν έντονο πολιτικό περιεχόμενο, σηματοδότησαν ένα απότομο πέρασμα από την ντίσκο και το κλασικό ροκ σε κάτι πιο ωμό, μηδενιστικό και ανατρεπτικό. Το Punk μόλις είχε γεννηθεί και το κοινό ανταποκρίθηκε. Ήταν κάτι σαν αντίδοτο στη σκληρή κοινωνική και οικονομική κρίση των ημερών και τα υπόλοιπα τα έγραψε η Ιστορία του Ροκ.

O σκηνοθέτης-σεναριογράφος Randall Miller, που ήδη ασχολείται με τη μεταφορά της βιογραφίας ενός μεγάλου του ροκ του Gregg Allman,  μας ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη των 70’s και στην πιο Punk εποχή της πόλης της οποίας ναός έγινε αυτό το μικρό βρώμικο κλαμπάκι.

Όταν η τέχνη και η μουσική παίρνουν φωτιά  αρκεί και μια σπίθα σε μια γωνία για να φουντώσει και να γίνει πυρκαγιά. Blondie, Ramones, Television, Police, Iggy Pop, Lou Reed, Patti Smith και άλλοι έγραψαν ανεξίτηλο το όνομά τους στους διάσημους βρώμικους τοίχους του μικρού αυτού ναού, σύμβολου μιας ακόμη μουσικής επανάστασης που αργά η γρήγορα έγινε κι αυτή βιομηχανικό προϊόν και έκθεμα μουσείων. That’s Life.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 27.02.14