Νύχτες Πρεμιέρας: Μια υποψηφιότητα για τον Άγγελο Βαλέρα

 

 

Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα απονεμηθούν, στα πλαίσια του 23ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, βραβεία πρωτοεμφανιζόμενων (ένα σε πρωτοεμφανιζόμενο άνδρα και ένα σε πρωτοεμφανιζόμενη γυναίκα) στους ηθοποιούς που ξεχώρισαν για τις ερμηνείες τους, συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε οποιαδήποτε ελληνική ταινία μεγάλου μήκους που προβλήθηκε με εισιτήριο στο ίδιο διάστημα. Η απονομή θα γίνει στην Αίθουσα ΔΑΝΑΟΣ 1 την Δευτέρα 25/9 και ώρα 19:30.

Φέτος υποψήφιος είναι και ο αγαπημένος του Grand Magazine, o 19χρονος Άγγελος Βαλέρας, για την πρώτη του (και ζόρικη) κινηματογραφική εμφάνιση στην τελευταία ταινία του Κώστα Ζάπα «Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη». Ο νεαρός ηθοποιός που μας είχε παραχωρήσει και την πρώτη του συνέντευξη τη χρονιά που πέρασε (μπορείτε να την διαβάσετε εδώ), έκανε ένα διπλό ντεμπούτο κάτω από τη σκηνοθετική επίβλεψη του Κώστα Ζάπα, κινηματογραφικό με την Αγάπη αλλά και θεατρικό, όπου εντυπωσίασε στο σκληρά σατιρικό Suck αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στο σανίδι. Πέρα όμως από την τωρινή του υποψηφιότητα, το 2018 μπορεί να είναι η αποφασιστική χρονιά αναγνώρισης για τον Άγγελο (που πολύ αγαπάει ο φακός) αφού έχει κερδίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Βίκτωρα Φρανκενστάιν στην κατά Κώστα Ζάπα εκδοχή του μυθικού έργου της Mary Shelley.

To Frankenstein Rec. θα είναι μια διεθνής παραγωγή βασισμένη στο ομώνυμο Best seller του σκηνοθέτη και, σύμφωνα με τους Γερμανούς παραγωγούς του, αποτελεί μια καλοδεχούμενη φρέσκια ματιά σε ένα κλασσικό μύθο που θα ενθουσιάσει το διεθνές νεανικό κοινό. Το βιβλίο κυκλοφορεί ήδη στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Καστανιώτη και στα αγγλικά από την Column Books καθώς ο Κώστας Ζάπας είναι πια έτοιμος να πάρει θέση πίσω από την κάμερα, εκπληρώνοντας αυτό το πλέον φιλόδοξο σχέδιό του μέχρι σήμερα.

Η ταινία θα είναι διεθνής συμπαραγωγή της ελληνικής Minus Pictures (του μόνιμου παραγωγού του Κώστα Ζάπα, Γρηγόρη Αθανασίου) με τις εταιρείες Dreamfilms Gmbh (Γερμανία) και  Oticons (Βουλγαρία) και θα έχει την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Θα γυριστεί στην Ελλάδα με διεθνείς guest stars και συνεργάτες και βέβαια, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τη μουσική θα γράψει ο θρυλικός Shigeru Umebayashi.

Τη διεθνή προώθηση έχει αναλάβει η γερμανική Studio Hamburg Enterprises που ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το Project για Pre-sales  στο φετινό American Film Market  της Santa Monica.

Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στον ταλαντούχο κύριο Άγγελο Βαλέρα.