The Screaming Man - Η κραυγή ενός ανθρώπου

Παραγωγή: Γαλλία/Βέλγιο/Τσαντ - 2010

Διάρκεια: 92 λεπτά.

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: Mahamat Saleh-Haroun

Πρωταγωνιστούν: Youssouf Djaoro, Dioucounda Koma, Emile Abossolo M’Bo, Djeneba Kone, Hadje Fatime N’Goua, Marius Yelolo, John Mbaiedoum, Remadji Adele Ngaradoumbaye, Heling Li

Υπόθεση: Στο σύγχρονο Τσαντ, ο 60χρονος Αντάμ, πρώην πρωταθλητής κολύμβησης, δουλεύει σαν συντηρητής πισίνας σε ένα μοντέρνο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας Ν’Τζαμένα.  Όταν εξαγοράζουν το ξενοδοχείο Κινέζοι κεφαλαιούχοι τον εξαναγκάζουν να αφήσει τη θέση του στο γιο του Αμπντέλ. Με την ταπείνωση να βαραίνει την ψυχή του και με την πατρίδα του στα νύχια του συνεχιζόμενου εμφύλιου πολέμου, δέχεται από πάνω και τις πιέσεις των αρχών που απαιτούν όλοι οι πολίτες να συνεισφέρουν στον αγώνα κατά των ανταρτών που πολιορκούν την πόλη. Όμως ο Αντάμ είναι άφραγκος και δεν έχει παρά το γιο του. Στη σχέση του με τον γιο του επικεντρώνεται ο Μωχάμετ Σαλέχ Χαρούν στη μελαγχολική ιστορία του που αγγίζει επίσης, χωρίς να παίρνει θέση, το ζήτημα του εμφύλιου πολέμου στο Τσαντ.

Μια ατμοσφαιρική ταινία από την καρδιά της Αφρικής που σπαράσσεται από τον πόλεμο και την ανέχεια μακριά από τους προβολείς των Δυτικών Μέσων Ενημέρωσης. Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών και σειρά άλλων διεθνών βραβείων.

Διανομή: AMA FILMS.

Στις αίθουσες από 22.12.11