Cars - Αυτοκίνητα (Επανέκδοση)

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2006

Διάρκεια: 117 λεπτά.             

Είδος: Κινούμενα Σχέδια

Σκηνοθεσία: John Lasseter (με συν-σκηνοθέτη το Joe Ranft)

Τις φωνές τους δανείζουν οι: Σάκης Ρουβάς, Βίκυ Καγιά, Παύλος Κοντογιαννίδης  (Η ταινία προβάλλεται στα Ελληνικά).

Υπόθεση : Από την αστείρευτη φαντασία της Pixar και τους δημιουργούς των Finding Nemo, The Incredibles και Toy Story επανέρχεται η περιπετειώδης κωμωδία «πολλών οκτανίων» για το πως η ζωή έχει να κάνει με τη διαδρομή και όχι τη γραμμή τερματισμού. Το ικανότατο αλλά αρχάριο αυτοκίνητο αγώνων, Κεραυνός Μακουίν (με τη φωνή του Σάκη Ρουβά), ζει τη ζωή του τρέχοντας στη λωρίδα υψηλής κυκλοφορίας, μέχρι να συναντήσει μια παράκαμψη στο δρόμο του για το σημαντικότερο αγώνα της ζωής του. Αβοήθητος στο Μπουζί της Ωραίας Ελένης, μια ξεχασμένη μικρή πόλη στην Οδό 66, συναντά μια κομψή Porsche με το όνομα Σάλλυ (με τη φωνή της Βίκυς Καγιά), τον εξυπνάκια γερανό αυτοκινήτων Μπάρμπα, τον Δρ. Χάντσον (με τη φωνή του Παύλου Κοντογιαννίδη) και μια πληθώρα ιδιότροπων χαρακτήρων που τον βοηθούν να ανακαλύψει ότι υπάρχουν περισσότερα πράγματα στη ζωή εκτός από έπαθλα και δόξα.

Η πρώτη ταινία που έδωσε φωνή και υπόσταση στα αυτοκίνητα και οδήγησε μικρούς και μεγάλους σε μια αστεία, συγκινητική και πάνω από όλα αξέχαστη on the road περιπέτεια.

Στο πόστο του σκηνοθέτη συναντάμε τον βραβευμένο με Oscar John Lasseter (Toy Story, Toy Story 2, A Bug’s Life) και την μουσική γράφει ο επίσης βραβευμένος με Oscar Randy Newman.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 15.03.12.