24 Hours to Live – 24 ώρες προθεσμία

Παραγωγή: Νότια Αφρική/Κίνα/ΗΠΑ - 2017 

Διάρκεια: 93 λεπτά 

Είδος: Περιπέτεια 

Βαθμολογία: * * 

Σκηνοθεσία: Brian Smrz 

Πρωταγωνιστούν: Ethan Hawke, Qing Xu, Paul Anderson, Rutger Hauer, Liam Cunningham,  Tanya van Graan, Nathalie Boltt, Hakeem Kae-Kazim, Jenna Upton. 

Υπόθεση: Ο Τράβις, πρώην μυστικός πράκτορας, πενθεί μαζί με τον πεθερό του τη δολοφονία της γυναίκας και του γιού του, όταν τον προσεγγίζει ένας παλιός συνάδελφος και του προτείνει να αναλάβει ιδιωτικά μια ριψοκίνδυνή αποστολή δολοφονίας για λογαριασμό ενός πανίσχυρου μυστικού οργανισμού, φυσικά με το αζημίωτο. Ο Τράβις δέχεται αλλά δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει την αποστολή του αφού μια Κινέζα πράκτορας της Ιντερπόλ τον ανακαλύπτει με αποτέλεσμα να πέσει τελικά θύμα ενέδρας και να πυροβοληθεί. Όταν συνέρχεται βρίσκεται στο τραπέζι ενός χειρουργείου και…ανακαλύπτει μια νέα πραγματικότητα.

Η επιστημονική (κατά κάποιο τρόπο) φαντασία συναντά το b movie δράσης σε μια σπιντάτη  περιπέτεια με γρήγορο μοντάζ, εντυπωσιακές κασκάντες αλλά και γεμάτη αφηγηματικά και ερμηνευτικά κλισέ, προφανείς ανατροπές και απλοϊκές ιδεολογικές προεκτάσεις. Όλα αυτά αναμενόμενα για το επίπεδο μιας ταινίας που λογικά προορίζεται περισσότερο για τη διεθνή αγορά του home entertainment (με έμφαση στον Κινέζικο παράγοντα) παρά στις αίθουσες, πλην όμως η παρουσία ενός indie star όπως ο Ίθαν Χοκ στον κεντρικό ρόλο δίνει κάποιο αισθητικό βάρος και κρατά το ενδιαφέρον του θεατή. Τώρα τι ακριβώς έψαχνε ο πρωταγωνιστής της Τριλογίας του Before Sunrise στα αβαθή νερά μιας περιπέτειας του σωρού, ο τραπεζικός του λογαριασμός μόνο το ξέρει. Εκτός αν ζήλεψε πρόωρα την δόξα του Λίαμ Νίσον και είπε να αρχίσει κι αυτός στα 47 του να κολλάει ένσημα καθιέρωσης στο είδος. 

Διανομή: Spentzos Films 

Στις αίθουσες από 31.05.18