12η Athens Xclusive Designers Week

Στους Νέους Σχεδιαστές και στην τελετή απονομής New Designers Awards ήταν αφιερωμένη η 2η ημέρα της 12ης Athens Xclusive Designers Week, η οποία ολκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία ενώ η προσέλευση του κοινού ήταν εντυπωσιακή για μια ακόμη φορά.

11 νέα ταλέντα της σχεδιαστικής σκηνής παρουσίασαν τις συλλογές τους και διαγωνίστηκαν για σημαντικά βραβεία, ενώ οι περσινοί νικητές των Βραβείων Best New Designer, Best Trendsetter και Best Catwalk, Lila Nova, Nassos Ntotsikas και H-era αντίστοιχα, «έκλεισαν» τις επιδείξεις μόδας της βραδιάς.

Τα βραβεία για τα οποία διαγωνίστηκαν οι νέοι σχεδιαστές ήταν:

Best New Designer, όπου ο νικητής θα ετοιμάσει μια capsule συλλογή βασισμένη σε σχέδιά του για το label Underground, η οποία θα πωλείται στις μπουτίκ Underground και στο online shop του label, ενώ θα δειγματιστεί και σε μπουτίκ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στα πλαίσια προώθησης της capsule συλλογής του νικητή, το βραβείο περιλαμβάνει επίσης τη φωτογράφησή της από έναν από τους κορυφαίους Έλληνες επαγγελματίες της φωτογραφίας μόδας, με τους οποίους συνεργάζεται το label Underground.
Best Trendsetter, όπου ο νικητής κερδίζει ένα μοναδικό αφιέρωμα στο κανάλι MTV, μέσα από το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να προβάλει τη δουλειά του στο ευρύ κοινό και να αποτελέσει εφαλτήριο για την αναγνωρισιμότητά του στον κλάδο.
Best Catwalk, όπου ο νικητής κερδίζει μια πλήρη ετήσια υποτροφία στον τομέα του Fashion Design από το IEK AKMH.
Επίσης, η AXDW στηρίζοντας περισσότερο από κάθε άλλη φορά τους Έλληνες δημιουργούς και τα Ελληνικά προϊόντα επιβράβευσε έναν σχεδιαστή με το βραβείο Fashion Xporter, που αντιστοιχεί στη συμμετοχή του νικητή σε διεθνή διοργάνωση μόδας του εξωτερικού.

5 προσωπικότητες με τεράστια εμπειρία στο χώρο της μόδας συμμετείχαν στην κριτική επιτροπή για την αξιολόγηση των διαγωνιζόμενων: η Κατερίνα Γκούμα, ιδιοκτήτρια και σχεδιάστρια των boutique “Underground”, ο καταξιωμένος σχεδιαστής μόδας Βασίλης Ζούλιας, η Ξένια Ιωάννου, aρχισυντάκτρια του γυναικείου portal T-LIFE, Εύη Καραντζά, fashion και creative director στο οnline shop koolfly.com, η Μαρία Παπαγρηγορίου, fashion editor του περιοδικού Celebrity και του γυναικείου portal miss bloom.gr.

Με την παρουσία του τίμησε την Απονομή ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κος Νικόλαος Καραχάλιος.

Παρουσιαστής της τελετής απονομής New Designers Awards ήταν ο γοητευτηκότατος Δημήτρης Λιαγόπουλος, παρουσιαστής του MTV ενώ νικητές του φετινού θεσμού αναδείχθηκαν οι:

Stylianos: ο σχεδιαστής εντυπωσίασε με τις δημιουργίες του και απέσπασε το βραβείο του Best New Designer, το οποίο του απένειμε η κα Κατερίνα Γκούμα.

Pixie Mud Designers: οι νεαρές σχεδιάστριες έκλεψαν τις εντυπώσεις με τις γεμάτες χρώμα δημιουργίες του και απέσπασαν το βραβείο Best Trendsetter, το οποίο τους απένειμε η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του MTV κα Βικτώρια Κωνσταντίνου.

Carmen Emanouela Popa: η σχεδιάστρια παρουσιάζοντας με έναν πολύ δημιουργικό και «ζωντανό» concept, κέρδισε το βραβείο Best Catwalk, το οποίο της απένειμε η κα Γιώτα Δραγώνα, Υπεύθυνη του Τομέα Beauty & Fashion των ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Yura Tsu: ο νέος σχεδιαστής τονίζοντας τη γυναικεία θηλυκότητα μέσα από τις κομψές δημιουργίες του, κέρδισε το ειδικό βραβείο Fashion Xporter, το οποίο του απένειμε η κα Έλενα Κουντουρά, Βουλευτής Ά Αθηνών, μια γυναίκα με μεγάλη πορεία στον παγκόσμιο χώρο της μόδας δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο έμπρακτα την υποστήριξη της στους Έλληνες δημιουργούς και τα Ελληνικά προϊόντα.

Οι υπόλοιποι νέοι σχεδιαστές που διαγωνίστηκαν είχαν εξίσου πολύ αξιόλογες συλλογές και ήταν οι: Polina Argyrou, E.L.R by Irene Lytra, Runway by Manos Caravlidis, F.A.K.E. by e-outfit.com, Victoria S, by F. Erotokritos, inSomniac, Eleni Kyriacou.

Πολλοί επώνυμοι τίμησαν με την παρουσία τους την 2η ημέρα των επιδείξεων: Σάσα Σταμάτη, Μυρτώ Κάζη, Βίκυ Χατζή, Σόφη Πασχάλη, Νίκος Ευταξίας, Ιωάννης Παπαζήσης, Μαρία – Λουϊζα Βούρου, DJ Earth από τους VEGAS, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κος Νίκος Καραχάλιος, η κα Ελενα Κουντουρά κ.α.

Η Xclusive Boutique πρωταγωνιστεί στη 12η AXDW με τις συλλογές των σχεδιαστών της διοργάνωσης! Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο δημιουργίες με επώνυμη υπογραφή διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για τους επισκέπτες της διοργάνωσης τις οποίες μπορούν αποκτήσουν σε μοναδικές τιμές. Τον εξοπλισμό της Xclusive Boutique ανέλαβε η ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS. Η ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS είναι η μεγαλύτερη εταιρία στο χώρο του εξοπλισμού καταστημάτων και αναλαμβάνει τη μελέτη, τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την επίπλωση καταστημάτων λιανικής φροντίζοντας πάντα το αποτέλεσμα να είναι άρτιο αισθητικά και λειτουργικά.
Μοναδικά showrooms από τις Boutique Underground, Nene Haute Couture και Eleonora THE106 κέρδίσαν την προσοχή των επισκεπτών της 1ης ημέρας της διοργάνωσης!

Ακόμη, η AXDW στηρίζει το Σωματείο Κοινωνικής Μέριμνας Αρωγή με ένα πολύ πρωτότυπο τρόπο συνδεδεμένο με τη μόδα: οι νέοι σχεδιαστές της AXDW φιλοτέχνησαν συλλεκτικά T-shirts ειδικά για την Αρωγή, τα οποία πωλούνται για την ενίσχυση του σωματείου.

Το μακιγιάζ της 12ης AXDW επιμελείται για ακόμη μια φορά η γαλλική μάρκα επαγγελματικού μακιγιάζ MAKE UP FOR EVER που διατίθεται αποκλειστικά στα SEPHORA. Η AXDW έχει τη χαρά να φιλοξενήσει τους head make up artists της MAKE UP FOREVER από το Παρίσι οι οποίοι μαζί με τον Έλληνα make up artist Εμμανουήλ Αποστολάκη, επιμελούνται το μακιγιάζ για τις επιδείξεις μόδας της διοργάνωσης.

Ένα εντυπωσιακό Body Painting από την MAKE UP FOR EVER κέντρισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών και έδωσε χρώμα στο χώρο της AXDW!

Ρυθμό έδωσε με τις μουσικές της η ραδιοφωνική παραγωγός του VFM, Μυρτώ Κάζη.

Το πιο hot σημείο συνάντησης είναι το «καφέ» της Douwe Egberts με κρύο και ζεστό στιγμιαίο και espresso για όλα τα γούστα!!!
Κατακόκκινα Cointreaupolitan κατακλύζουν το bar της AXDW ενώ το Pro Active Liquid Collagen «μυεί» τους επισκέπτες στις ευεργετικές ιδιότητες του υγρού πόσιμου κολλαγόνου!

Τα βλέμματα των επισκεπτών στράφηκαν στο περίπτερο του ΕΟΤ: 5 Έλληνες σχεδιαστές αποτύπωσαν τον αγαπημένο τους Ελληνικό προορισμό σε δημιουργίες ειδικά φτιαγμένες για τον ΕΟΤ - Aslanis, Celebrity Skin, Makis Tselios, Miltos, Vassilis Zoulias έδωσαν το προσωπικό τους στίγμα.

Caravlidis

 

Carmen Emanouela Popa

 

e-outfit.com

 

E.L.R. by Irene Lytra

 

Eleni Kyriacou

 

Erotokritos

 

H-era

 

inSomniac

 

Lila Nova

 

Nassos Ntotsikas

 

Pixie Mud Designers

 

Polina Argyrou

 

Stylianos

 

Yura Tsu

 

Την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, Τρίτη 23 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί ένα μοναδικό “Meet the Designers Closing Party” αφιερωμένο στην Ελληνική μόδα ενώ οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους σχεδιαστές.

Χορηγοί: MAKE UP FOR EVER - SEPHORA, DOUWE EGBERTS, PRO ACTIVE LIQUID COLLAGEN

Χορηγός φιλοξενίας: Athenaeum InterContinental Athens

Χορηγοί Επικοινωνίας: MTV, ΕΓΩ!, BEST RADIO, VFM, GLAM, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, DELUXE, CITY PRESS, FREE SUNDAY, TL!FE, BREATHTAKINGATHENS

Υπό την αιγίδα και υποστήριξη: Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ)

Υπό την αιγίδα: Κυπριακό Εμπορικό Κέντρο Αθηνών - Πρεσβεία Κύπρου, Εταιρεία Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών (Ε.Α.Τ.Α.), Σ.Ε.Λ.Π.Ε. (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος), Π.Σ.Ε. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων), Σ.Β.Β.Ε. (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος), Π.Σ.Β.Β.Π.Ε. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιοτεχνιών & Βιομηχανιών Πλεκτού Ενδύματος)

Το Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής (Συγγρού 103-105) τελεί υπό την διαχείριση του Athenaeum InterContinental Athens.

Athens Xclusive Designers Week