Κατερίνα Αβραμοπούλου

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που αρκούνται στα λίγα και μένουν εκεί που νοιώθουν ασφάλεια όσο κι αν ξέρουν πως μένουν στάσιμοι.
Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι οι οποίοι γνωρίζοντας τις δυνατότητες τους, τολμούν να κάνουν ένα βήμα μπροστά, αυτό το κάτι παραπάνω.
Αυτό ισχύει και για τη νεαρή τραγουδίστρια Κατερίνα Αβραμοπούλου η οποία άφησε τις σίγουρες δουλειές στη γενέτειρα της την Πάτρα και τις πίστες της επαρχίας και εισέβαλε με θάρρος στη νυχτερινή διασκέδαση της Αθήνας.

Η Κατερίνα εξομολογήθηκε στο Grand magazine πως επιτυχία για εκείνη είναι να μπορείς να κάνεις τα όνειρα και τους στόχους σου πραγματικότητα.

-Δεν είναι εύκολο να αφήνεις τον τόπο σου και να κάνεις καινούρια αρχή σε ένα ξένο μέρος. Υπάρχει κάποιος που σε βοήθησε να κάνεις πιο εύκολα πράξη την απόφαση σου αυτή;

Οφείλω ένα ευχαριστώ στην οικογένεια μου. Ήταν και είναι πάντα δίπλα μου. Στηρίζουν τις αποφάσεις μου και με συμβουλεύουν με τον καλύτερο τρόπο δίνοντας μου δύναμη να συνεχίσω. Όμως υπάρχουν και κάποιοι πολύ καλοί φίλοι οι οποίοι είναι δίπλα μου στα εύκολα και στα δύσκολα.

-Σου αρέσει να ρισκάρεις στη ζωή σου ή προτιμάς να βαδίζεις στα σταθερά και στα σίγουρα;

Μου αρέσει το ρίσκο. Άλλωστε αν δεν μου άρεσε ίσως ήμουν ακόμη στην Πάτρα. Γενικότερα όμως θεωρώ πως η ζωή από μόνη της είναι ένα ρίσκο.

-Έχεις έρθει πολύ δυναμικά στην Αθήνα αφού λίγες μέρες πριν ακούσαμε το καινούριο σου τραγούδι με τίτλο «Ποια είμαι εγώ». Πες μας λίγα λόγια για τη συνεργασία αυτή.

Νοιώθω ευλογημένη γι΄αυτή τη συνεργασία. Το καινούριο μου τραγούδι είναι σε στίχους-μουσική του Άρη Κλεισούρα και ενορχήστρωση του Δημήτρη Αγγελίδη. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που με εμπιστεύτηκαν. Ευχαριστώ και τον κόσμο γιατί έδειξε να το αγαπάει από την πρώτη κιόλας στιγμή και για εμένα αυτό είναι πολύ σημαντικό.

-Που μπορούμε να σε ακούσουμε ζωντανά αυτή την περίοδο;

Αυτή την περίοδο εμφανίζομαι κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Derti Street Bar στη Γλυφάδα.

- Πιστεύεις ότι υπάρχει αληθινή φιλία, σ’ έναν ανταγωνιστικό χώρο όπως είναι αυτός του τραγουδιού; 

Το πίστευα και το πιστεύω! Γιατί να μην υπάρχει άλλωστε; Εννοείται πως υπάρχει ανταγωνισμός όπως και σε όλους τους χώρους. Δε συμβαίνει μόνο στο χώρο του τραγουδιού αυτό. Εγώ προσωπικά έχω πολλούς φίλους συναδέλφους και μάλιστα πολύ καλούς. Το θέμα είναι να δουλεύουμε και να γινόμαστε καλύτεροι όχι να κοιτάμε να βγάλουμε ο ένας το μάτι του άλλου.

-Έχει υπάρξει κάτι που σε έχει κάνει να φοβηθείς πολύ;

Ναι, παλιότερα ο πατέρας μου είχε περάσει ένα πρόβλημα υγείας. Είχα φοβηθεί πολύ. Η αλήθεια είναι πως φοβάμαι περισσότερο για τους δικούς μου ανθρώπους παρά για τον εαυτό μου. Η Κατερίνα είναι σε δεύτερη θέση. Πάνω απ΄όλα και απ΄όλους για μένα είναι η οικογένεια μου. 

- Στον ελεύθερο σου χρόνο, τι κάνεις; 

Μου αρέσουν τα ταξίδια. Οι μικρές αποδράσεις με αγαπημένα πρόσωπα. Τρελαίνομαι να μπαίνω στο αυτοκίνητο και να φεύγω με προορισμό το άγνωστο. Όμως γι΄αυτά δεν υπάρχει πια ο απαιτούμενος χρόνος οπότε μου αρέσει να μαγειρεύω στο σπίτι για φίλους, να περνάμε όμορφες στιγμές και να παίζουμε επιτραπέζια. Και η αλήθεια είναι πως τρελαίνομαι για επιτραπέζια παιχνίδια. 

-Ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια;

Εγώ θέλω να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα. Αργά, σταθερά και με αξιοπρέπεια. Όσο ο κόσμος αγαπάει τις δουλειές που κάνουμε, τόσο πιο εύκολα θα προχωράμε. Τα καλύτερα έρχονται.

Photographer: Nick Zacharopoulos

ΣυνέντευξηΖήνα Καρκαλά

Hair styling & Make up artist:: Anastasia Theochari

Styling: Μηχάλης Τσούκας

Location: Alfa Zita Studios