Άκης Δείξιμος

Ο Άκης Δείξιμος είναι η επιτομή του cool ! Κρατάει πάντα χαμηλό προφίλ, ακόμη κι όταν λάμπει κάτω από τον ήλιο της παραλίας δίπλα στην μοτοσυκλέτα του. Ο Άκης είναι υπέροχος τραγουδιστής, είναι εξαιρετικός δάσκαλος φωνητικής, είναι νέος στην πολιτική και ειδικότερα στα δημοτικά πράγματα, μα πάνω από όλα είναι cool!

Ακόμη κι όταν φαίνεται ότι θυμώνει με όλα αυτά που ζούμε, κρατάει ένα επίπεδο…

Τον φωτογραφήσαμε στο Tahiti Beach Bar στο Λαγονήσι λίγο πριν την πρώτη βουτιά και είπαμε και δύο κουβέντες ουσίας. Μας έφτιαξε τη μέρα…

Κυρίες και Κύριοι, ο αγαπημένος Άκης Δείξιμος!

 

Πως αισθάνεσαι τώρα που ξαναρχίζει να κινείται ο χώρος της διασκέδασης, μετά από ενάμιση χρόνο σκληρών μέτρων λόγω της πανδημίας;

Από την μία νοιώθω υπέροχα που βρίσκομαι σε επαφή με κοινό και κάνω αυτό που αγαπάω, και από την άλλη δεν σου κρύβω ότι νοιώθω θλίψη στην ιδέα ότι υπάρχει περίπτωση να ξαναγίνει lock down και να σταματήσουμε πάλι.

Θεωρείς, απαντώντας σαν καλλιτέχνης, ότι θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί διαφορετικά η κατάσταση;

Θεωρώ πως έχουν γίνει αρκετά λάθη στον τρόπο αντιμετώπισης. Σίγουρα όταν πονάει το κεφάλι μας για παράδειγμα η λύση δεν είναι να το κόψουμε για να περάσει.

Σαν πολιτικός ασχολούμενος με τα κοινά του Δήμου Ταύρου Μοσχάτου θα έδινες την ίδια απάντηση;

Η απάντηση που δίνω είναι η απάντηση απλά ενός πολίτη, που ήθελε και θέλει πάντα να είναι ενεργός είτε στην εργασία του, είτε γενικότερα στη ζωή του, είτε ασχολούμενος με τα κοινά.

Πως θα αλλάξει η καθημερινότητά σου τώρα που χαλαρώνουμε;

Πραγματικά δεν έχω αισθανθεί στιγμή ότι χαλαρώνουμε. Τα ΜΜΕ, τα social media και η ζωή μας πλέον βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή, αφενός λόγω του ιού και αφετέρου λόγω των συνεχών αλλαγών που έρχονται στην ζωή μας. Όποτε η καθημερινότητα μου επηρεάζεται κάθε διάστημα ανάλογα με τις αλλαγές.

Κοιτώντας πίσω, πως βλέπεις συνολικά τη μέχρι τώρα καλλιτεχνική σου πορεία;

Είναι μια πορεία αρκετά γεμάτη, με απίστευτες χαρές, λύπες, επιβραβεύσεις, απογοητεύσεις, και φυσικά που ακόμα έχει αρκετό δρόμο μπροστά της. Νοιώθω περήφανος γενικά και ευλογημένος.

Πως κρίνεις την μουσική τηλεόραση σήμερα;

Οι μουσικές εκπομπές είναι ανύπαρκτες πλέον, αφού φυσικά όλοι μας έχουμε πρόσβαση στην μουσική μέσω διαδικτύου, και φυσικά, και η ποιότητα των νέων ακουσμάτων, έχει πέσει πάρα πολύ. Δισκογραφία με την έννοια που την γνώρισα δεν υπάρχει, οπότε την θέση των μουσικών εκπομπών στην τηλεόραση, την πήραν άλλες εκπομπές που ασχολούνται με κουτσομπολιό των celebrities που συνήθως δεν κάνουν καμία απολύτως τέχνη.

Πως θα περιέγραφες το ρόλο σου πίσω από τις κάμερες των μουσικών reality;

Ως βασικά ένας πιο έμπειρος συνάδερφος των νέων παιδιών, που κοιτάω από την μια να μεταδώσω τις οποίες γνώσεις μου, και από την άλλη φροντίζω να κάνω καλά την δουλειά μου γύρω από την μουσική και να γίνομαι και ο ίδιος μαθητής.

Τι συμβουλή θα έδινες ως δάσκαλος στους επίδοξους τραγουδιστές;

Να μην επαναπαύονται στο όποιο ταλέντο έχουν και να μην τεμπελιάζουν. Θέλει πολύ δουλειά το να γίνεις πραγματικά καλός σε οτιδήποτε κάνεις, και για έναν νέο τραγουδιστή θεωρώ απαραίτητο εφόδιο τις γνώσεις γύρω από την μουσική και φυσικά κάποιο μουσικό όργανο.

Πόσο δύσκολο είναι για ένα καλλιτέχνη να αναγνωρισθεί ευρύτερα τώρα που έχει συρρικνωθεί η δισκογραφική βιομηχανία;

Τα μέσα είναι πολλά πλέον και ο καθένας τα έχει στα χέρια του μέσα από τα πλήκτρα ενός κινητού. Ωστόσο φυσικά έχει πολύ αγώνα, και οι τρόποι είναι πάρα πολλοί αναλόγως με τον στόχο που έχει ο κάθε νέος. Σίγουρα όμως τα πράγματα δεν είναι εύκολα για όλους, ενώ για κάποιους μπορεί την σωστή στιγμή, να είναι.

Τι είναι αυτό που σε εμπνέει στη μουσική;

Βασικά πρέπει ψυχικά να είμαι καλά. Έτσι καταφέρνω και γράφω τα καλύτερα μου τραγούδια και ποτέ όταν είμαι σε δύσκολη φάση της ζωής μου. Με εμπνέουν λοιπόν οι ευχάριστες και ήρεμες φάσεις της ζωής μου.

Τι σου αρέσει να κάνεις στον προσωπικό σου χρόνο;

Μ’ αρέσει όσο μπορώ να αθλούμαι ενώ φυσικά αγαπώ την ομάδα μου τον Ολυμπιακό, και πηγαίνω γήπεδο κάθε βδομάδα. Επίσης αγαπώ το σινεμά και το θέατρο.

Θα λάμβανες μέρος σε τηλεοπτικό reality τύπου survivor;

Δεν νομίζω να έμπαινα ποτέ στη διαδικασία να βάλω σε τέτοια δοκιμασία τον εαυτό μου. Είμαι καλοπερασάκιας και καλοφαγάς!!!

Τέχνη ή πολιτική;

Τέχνη ξεκάθαρα.

Ελευθερία ή ερωτική δέσμευση;

Και τα δυο έχουν την ομορφιά τους ανάλογα την φάση που περνάει ο καθένας μας. Ωστόσο η ερωτική δέσμευση, όπως και τίποτα, δεν πρέπει να καταργεί την ελευθερία.

 

Που βρίσκεσαι σήμερα καλλιτεχνικά;

Έχω ξεκινήσει ήδη κάποιες εμφανίσεις μου. Για λεπτομέρειες ενημερώνω συνεχώς στα social media μου.

Και για το μέλλον, τι καινούργια σχέδια έχεις;

Στα άμεσα σχέδια μου είναι να ολοκληρώσω ένα νέο τραγούδι που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη.

 

Συνέντευξη: Τάσος Ντερτιλής

Φωτογράφος: Νίκος Ζαχαρόπουλος

Styling: Κωνσταντίνος Πανταζώνας

Make up artist: Θένια Κούρτη

 

Eυχαριστούμε θερμά την εταιρία "Visetti" για την χορηγία

https://visetti.com/

Eυχαριστούμε θερμά την εταιρία "Pantazonas Fashion Stores" για την χορηγία

https://pantazonas.gr/el/

Eυχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία το  "Tahiti Beach Bar" 

https://www.facebook.com/tahiti.gr/