The Huntsman: Winter's War - Ο κυνηγός: Η μάχη του χειμώνα (και σε 3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2016 

Διάρκεια: 114 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας

Βαθμολογία: * *   

Σκηνοθεσία: Cedric Nicolas-Troyan

Πρωταγωνιστούν: Chris Hemsworth, Charlize Theron, Jessica Chastain, Emily Blunt, Nick Frost, Rob Brydon, Sheridan Smith, Alexandra Roach, Sope Dirisu, Sam Hazeldine, Sam Claflin, Sophie Cookson.

Υπόθεση: Μια φορά κι ένα καιρό σε ένα παραμυθένιο τόπο και χρόνο ζούσε μια πανέμορφη αλλά απίστευτα κακιά Βασίλισσα η Ραβένα. Αυτή είχε μια καλόκαρδη αδελφή τη Φρέια που ετοιμαζόταν να παντρευτεί το ωραίο πριγκηπόπουλο από το γειτονικό βασίλειο. Δε λογάριαζε όμως την ύπουλη αδελφή της που συνωμότησε για να της καταστρέψει την ευτυχία και να κάνει την καρδιά της να παγώσει για πάντα. Έτσι η άκαρδη πια Φρέια με τις μαγικές της δυνάμεις κατέλαβε το Βασίλειο του Βορρά όπου μάζεψε και εκπαίδευσε ένα επίλεκτο στρατό κυνηγών για να την προστατεύει, με τον όρο ότι απαγορεύεται να αγαπήσουν για πάντα. Όμως ανάμεσά στους επίλεκτους ήταν και δυο παιδιά που αγαπιόντουσαν κρυφά ο  Έρικ και η Σάρα. Κι όταν ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα στις δύο αδελφές, οι δύο ερωτευμένοι στρατιώτες αποκαλύφθηκαν και αντιμετώπισαν την οργή της πανίσχυρης Φρέια. Από κει και πέρα η μια συμφορά διαδέχεται την άλλη και ο παγωμένος κόσμος νοιώθει την απειλή της κακιάς Ραβένα και του μαγικού της καθρέφτη, πολύ πριν η Χιονάτη την τσακίσει οριστικά με το ξίφος της.

Καθρέφτη καθρεφτάκι μου πες μου ποια είναι η πιο όμορφη; Δύσκολο να είσαι καθρέφτης σε μια ταινία με τρεις πανέμορφες και υπερταλαντούχες πρωταγωνίστριες. Από την άλλη ο αποδεδειγμένα (αλλού) ταλαντούχος πανύψηλος Αυστραλός πρωταγωνιστής μοιάζει να περιφέρεται στην ταινία σαν να πηγαίνει εκδρομή στο δάσος να κυνηγήσει πέρδικες κι όχι να τα βάλει με πλάσματα τρομερά και δυνάμεις μαγικές κι ανίκητες. Κι αυτό είναι το πρόβλημα της ταινίας: Είναι άχρωμη, άγευστη και άνευρη. Προφανώς η ξαφνική αποχώρηση του αρχικού σκηνοθέτη Φρανκ Ντάραμποντ και η αντικατάστασή του από τον ευσυνείδητο σκηνοθέτη του Β΄ συνεργείου μετέφερε το κέντρο της ταινίας στην ολοκλήρωση των σκηνών δράσης και άφησε ξεκρέμαστο το δραματουργικό μέρος. Δυστυχώς το πράγμα πάει ως εξής: No Χιονάτη, no party. Όσο γκραντέ και να είναι το θέαμα άλλο τόσο παγωμένο είναι, σαν το βασίλειο της Φρέια. Και όσο και να προσπαθούν οι τρεις πρωταγωνίστριες, το σύνολο μοιάζει σαν ξαναζεσταμένα υπολείμματα από τόσα άλλα ηρωικά θεάματα που έχουμε δει παλιότερα. Η παγκόσμια χλιαρή υποδοχή της ταινίας την περασμένη εβδομάδα οδήγησε την Universal  σε πάγωμα των σκέψεων για περαιτέρω ανάπτυξη του franchise. Θα γράψει λέει ζημιά. Τι λες τώρα; Ε, δεν θα κλάψουμε κιόλας για ένα studio που ακόμη μετράει τα τεράστια κέρδη από το Furious 7! Και όχι μόνο. Ας πρόσεχαν, να πλήρωναν ένα καλό σκηνοθέτη με όραμα και αισθητική που θα τους ετοίμαζε κάτι ευπρόσωπο και κερδοφόρο.

Διανομή: UIP

Στις αίθουσες από 28.04.16